Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ashley Greene

ashley-greene.jpeg Ashley Greeneről:

 

 • Értékelés
 • tehetség: 91%
 • stílus: 89%
 • szimpátia: 89%
 • Születési név
 • Ashley Michele Greene
 • Becenév
 • Ash, Asher, Chewy
 • Születési idő
 • 1987. február 21.
 • Születési hely
 • Jacksonville, Florida, USA
 • Foglalkozás
 • Színésznő, Modell
 • Családi állapot
 • hajadon
 • Magasság
 • 165 cm
 • Eredeti hajszín
 • sötétbarna
 • Szemszín
 • sötétkék
 • Csillagjegy
 • Halak

 

 

KEZDETI ÉVEk

Ashley Michele Greene, 1987. február 21-én  született Florida államban található Jacksonville városában. Családja négytagú, van egy bátyja, Joe Greene, aki jelenleg is Jacksonvilleben él szüleik közelében. Édesanyja Michele Greene (leánykori nevén: Michele Tatum) a biztosítási ágazatban dolgozik, édesapja Joe, korábban tengerészgyalogosként szolgált, jelenleg pedig vállalkozó, van egy cége, amely betonkészítéssel foglalkozik. Ashley Middleburg-ben és Jacksonville-ben töltötte gyermekkorát. Az iskolai tanulmányait egy keresztény iskolában, az University Christian School-ban kezdte, később, amikor 10. osztályos volt, átíratkozott a Samuel W. Wolfson középiskolába. Már fiatal korában is modellkedett, és több rekámfilmben is szerepet kapott, később elvégzett egy színész képző kurzust is, és ekkor döntötte el, hogy ez-az igazi hivatás számára. Ahhoz, hogy ezt meg tudja valósítani, egy évvel korábban érettségizett, mint társai, és 17 évesen Los Angelesbe költözött..
 

 

KARRIER

Első szerepe egy kis televíziós szerep volt, egy barátnőt alakított egy epizódig a Punk'd sorozatban, 2005-ben, majd egy évvel később szerepelt a Nyughatatlan Jordan, a MADtv sorozatokban, szintén egy-egy rész és a Desire sorozatban hét epizód erejéig. 2007-ben megkapta első kisebb filmes szerepét is, a Kalifornia királya című filmben alakított egy McDonald's vásárlót. 2006-ban, 2007-ben és 2008-ban több cégnek is modellkedett, mint például a Vision, a Buy Hollywood, de volt a Next Level Apparel kampányarca is.

2008-ban egy epizódig láthattuk Natalie Faber-ként, akinek édesapja ellen merényletet követtek el a CBS csatorna, Shark - Törvényszéki ragadozó című sorozatában.
Ugyanakkor ez-az év fontos fordulópont volt számára, hiszen karrierje ekkor indult el felfelé, amikor is megkapta Alice Cullen szerepét, Stephanie Meyer által írt sikerkönyvek filmes adaptációjában.
Az Alkonyat filmekben egy vámpírt alakít, akinek speciális képessége a jövőbe látás. A szerep meghozta számára a várt világhírnevet, 2008-2012 öt filmben alakította Alice-t: Alkonyat (2008), Újhold (2009), Napfogyatkozás (2010), Hajnalhasadás 1. rész (2011), Hajnalhasadás 2. rész (2012).

2009-ben az Újhold mellett kapott egy kisebb szerepet a Dilidoki kiütve című filmben, valamint láthattuk Summer Matthews-ként a Summer's Blood című horror thrillerben. 2010-ben a Sundance Film Fesztiválon került bemutatásra a Skateland című dráma, amelyben szintén főszerepet kapott, ő formálta meg Michelle Burkham karakterét, aki barátaival együtt legtöbbször nem kevés alkohol társaságában csak sordódnak az árral az unalmas kisvárosi létben. Még ugyanebben az évben kapott egy mellékszerepet a Radio Free Albemuth című sci-fi drámában. A színészet mellett modellkarrierjét sem hanyagolta el, 2010-ben a SoBe őt választota reklámarcának, és a cég kampányában Ashley testfestve pózolt a kameráknak egy homokos tengerparton.

2011-ben a Hajnalhasadás mellett két további projektben kapott főszerepet. Az egyik a Butter című vígjáték volt, melyben Olivia Wilde, Jennifer Garner és Hugh Jackman voltak a partnerei. Ashley alakította Kaitlen Pickler-t. Az A Warrior's Heart sportdráma szintén ebben az évben jelent meg, és Ashley Greene partnere, az Alkonyat filmekből jól ismert, és egyébként jó barátja, Kellan Lutz volt. A filmben a szereplőket romatikus szálak kötik össze, Ashley játszotta Kellan Lutz lacrosse játékos barátnőjét, Brooklyn-t. 2011 végén szerepet kapott az ABC új sorozatában, a Pan Am-ben, Amanda Mason-t, a főszereplő kapitány Mike Vogel, gyerekkori barátját alakította öt epizód erejéig. A sorozat ekkor már lefelé ívelő pályán volt, jóllehet, még csak a kilencedik résznél járt. A készítők nem titkolt reménye az volt, hogy Ashley feltűnésével megállítható lesz az a mélyrepülés, amit a nézettségi számok produkáltak. Azonban nem így alakult, és a 14. résszel végetért a sorozat.  A LOL című remakeben is főszerepet kapott, Miley Cyrus és Demi Moore mellett.  A jelenés című horrorban ő alakítja Kelly-t, aki egy főiskolás lány, és barátjával rájönnek, hogy egy régi iskolai feladat rájuk szabadított egy természetfeletti lényt, aki elől minden lehetséges módon próbálnak menekülni, egyetlen reményük Patrick, a természetfeletti lények szakértője, akit Tom Felton alakít.
2012 nagy sikert hozott modellkarrierje számára is, Ashley lett ugyanis a népszerű DKNY divatmárka reklámarca.

Ashley jelenleg lázasan dolgozik a CBGB projekten, mely egy zenés életrajzi dráma, amelynek bemutatója 2013-ra esedékes, és olyan sztárokkal fog együtt játszani, mint Stana Katic, Alan Rickman, Rupert Grint és Justin Bartha.

 


MAGÁNÉLET

Ashley 21 évesen, 2008-ban találkozott Chace Crawford színésszel, és egy évig egy párt is alkottak. 2009-ben a pletykák szerint összegabalyodott Ian Somerhalder-rel, majd szintén ebben az évben volt egy rövidebb kapcsolata a zenész, Jared Followill-el. 2010 júliusában összejött a Jonas Brothers egyik tagjával, Joe Jonas-szal, kapcsolatuk azonban nyolc hónappal később, 2011 márciusában véget ért. 2011 októberében találkozott, a színész-énekes Reeve Carney-val, akivel azóta is boldog kapcsolatban él. Ashley jelenleg a legtöbbet Los Angelesben és New Yorkban tartózkodik, mindkét városban van lakása. Amikor pedig nem dolgozik, szabadidejében, szeret táncolni, és sportolni, leginkább röplabdázni.
 

 

ÉRDEKESSÉGEK

♦ 2010-ben a People magazin beválasztotta a "Legszebb emberek" közé
♦ 2011-ben az FHM magazin "Világ 100 legszexisebb nője" listáján a 17. helyet szerezte meg
♦ Közeli barátságot ápol az Alkonyat filmekből ismert kollégáival, Jackson Rathbone-nal és Kellan Lutz-al
♦ Kifutós modell akart lenni, de túl alacsonynak találták
♦ Példaképei édesanyja és Audrey Hepburn
♦ Az Alkonyatot már a forgatások előtt is szerette
♦ Sokat gyakorolta a baseball-t, az Alkonyat film jelenetéhez, hogy minél hitelesebb legyen a filmben
♦ Saját elmondása szerint az amerikai focin nőtt fel, és nagy rajongója a Florida Gators csapatának
♦ Tinédzser korában pompomlány volt és rendszeresen taekwondo-zott, amivel több díjat is nyert
♦ 2009 óta gazdája egy Fox Terrier fajtájú kutyának, aki a Marlow névre hallgat
♦ Kedvenc...

Színésze: Johnny Depp
Színésznője:
Audrey Hepburn
Filmje:
Álom luxuskivitelben
Itala: víz
Divatmárkája: Dolce & Gabanna
Együttese: Kings of Leon
 

 

DÍJAK ÉS ELISMERÉSEK

♦ 2012 Teen Choice Awards - Choice Movie: Female Scene Stealer - Breaking Dawn Part 1 - Won
♦ 2011 Teen Choice Awards - Choice Movie: Female Scene Stealer -  Eclipse - Won
♦ 2010 Teen Choice Awards - Choice Movie: Female Scene Stealer -  New Moon - Won
♦ 2009 Teen Choice Awards - Choice Movie Fresh Face Female - Twilight - Won


 

Menüpontok

Filmjei

Cikkek: 0
 

 

ProfilképUtolsó kép
Archívum

Naptár
<< Július / 2022 >>


Statisztika

Most: 1
Összes: 129072
30 nap: 240
24 óra: 4